Unul dintre cei mai puternici lideri PSD a pierdut: Marian Oprişan, preşedinte CJ Vrancea de peste 20 de ani, şi-a pierdut funcţia

Autor: Mediafax 28.09.2020

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, liderul PSD Marian Oprişan, şi-a pierdut funcţia pe care o deţinea de 20 de ani, după ce Cătălin Dumitru Toma, candidatul PNL şi USR PLUS, a câştigat în urma alegerilor locale de duminică, 27 septembrie.

Oprişan insemna unul dintre nemuritorii PSD.Din anul 2000, Marian Oprişan este preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi a fost pus în structura de conducere mai multor organizaţii regionale. Înainte de a fi preşedinte, Oprişan a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

Marian Oprişan a fost vizat şi de DNA, în dosarul ”Căprioara”, din 2006. Liderul PSD a fost achitat definitiv în 2015, după un proces de nouă ani. El era acuzat că a cheltuit fraudulos aproape două milioane de dolari.Contracanditatul lui Oprişan şi câştigătorul alegerilor de duminică, 27 septembrie, Cătălin Dumitru Toma, cel care l-a detronat pe liderul PSD, activează de peste zece ani în PNL Vrancea şi este membru în Consiliul Local Executiv.

Timp de opt ani a fost primarul comunei Jariştea şi in Senat este secretar pentru Comisia pentru Afaceri Europene şi membru în Comisia pentru Administraţia Publica şi Organizarea Teritoriului.