Fatrom, crescător de porci şi producător şi distribuitor de aditivi furajeri, investeşte 4,2 milioane de euro într-o nouă fermă cu o capacitate de 24.500 de porci. Compania a avut 94 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 115 mil. lei (circa 24 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul precedent

Autor: Florentina Niţu 29.09.2020

Fatrom Aditivi Furajeri, producător şi distribuitor de aditivi furajeri şi jucător din piaţa de producţie de porci, controlat de mai mulţi antreprenori români şi greci, construieşte o nouă fermă de îngrăşare a porcilor în localitatea Goldeanu-Siliştea din judeţul Buzău, în care investeşte 4,2 mili­oane de euro, potrivit memoriului de prezentare a proiectului, depus pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Buzău, care acordă avizul de mediu.

„Oportunitatea realizării investiţiei are în vedere următoarele argumente: existenţa în proprietate a unui teren amplasat la o distanţă optimă faţă de localitate; crearea unor locuri de muncă într-o zonă cu rată a şomajului ridicată; existenţa unei cereri ridicate de carne de porc pe piaţa locală şi naţională; oportunitatea realizării unei ferme model de creştere a porcilor şi oportunitatea realizării de noi investiţii în zonă“, conform sursei citate anterior.