ZF Deschiderea de Astăzi. Adrian Codirlaşu, CFA România: Ironic, OUG 114 este posibil să fi ajutat piaţa de capital să promoveze în liga emergentă

Autor: Liviu Popescu 25.09.2020

Adrian Codirlaşu, preşedinte al CFA România, consideră că este posibil ca Ordonanţa 114 din decembrie 2018, în mod ironic şi ca o consecinţă neaşteptată prin impactul pe care l-a avut asupra preţu­rilor companiilor listate, să fi ajutat piaţa de capital în drumul spre promovare la piaţă emer­gentă secundară.

„OUG 114, în mod ironic, este posibil să fi ajutat piaţa de capital (să fie promovată de la una de frontieră la emergentă secundară - n. red.). OUG 114 a creat panică pe bursă, a determinat vânzări şi astfel a majorat lichiditatea, criteriu tehnic necesar promovării. Cu siguranţă nu acesta a fost scopul OUG, dar cu toate acestea actul normativ a contribuit la creşterea lichidităţii. A fost o consecinţă neanti­cipată, dar dacă acea OUG rămânea în vi­goa­re, nu mai aveam sistem de pensii, iar sectorul ban­car, cel de telecomunicaţii ar fi fost destul de afectat“, spune Adrian Codirlaşu la emi­siunea ZF Deschiderea de Astăzi.