După Afaceri: Ion Niţă, un antreprenor, deţine la New York o cofetărie cu specific românesc, cu afaceri anuale de 1 mil. dolari. El a fugit din România comunistă acum 40 de ani şi a ajuns alături de familie şi de doar trei valize de haine la New York

Autor: Cristina Roşca 15.09.2020

Antreprenorul Ion Niţă a ajuns în anii ’80 – printr-o întâmplare fericită - la New York, unde a deschis la scurtă vreme o cofetărie ce-i poartă numele – Niţă’s Bakery.

„Când ne e dor de mâncarea românească, mergem în Queens la o ciorbă de burtă şi la o savarină la Niţă. Toţi românii, de la străbunici postbelici până la hipsteri expaţi din publicitate, merg la Niţă să-şi ia un cozonac de Paşte“, spune Raul Mândru, partener şi creative director al RXM Creative. În 2014 el a deschis agenţia de creaţie RXM Creative New York împreună cu Mihai Botărel; în prezent este cofondator şi director de creaţie al companiei.