Eurolife FFH a înregistrat subscrieri de 11,2 mil. lei în S1/2020, în scădere cu 10%. Anita Niţulescu, CEO: Am remarcat o mai mare preocupare în zona asigurărilor de viaţă, protecţie cu economisire pentru copii, şi chiar asigurări de locuinţă

Autor: Mircea Nica 08.09.2020

În ceea ce priveşte asigurările generale, poliţele de imobil ataşate creditelor ipotecare şi cele pentru întreprinderile mici şi mijlocii au contribuit la o majorare cu 97% a primelor subscrise în S1/2020 comparativ cu S1/2019, după cum spune Anita Niţulescu, şefa Eurolife FFH.

 
Asigurătorul Eurolife FFH, parte a holdingului financiar interna­ţional Fairfax Holding Limited, alcătuit din Eurolife FFH Asigurări de Viaţă şi Eurolife FFH Asigurări Generale, a înregistrat la finalul primului semestru (S1) din 2020 un volum al subscrierilor de 11,2 mil. lei, cu aproape 10% mai puţin faţă de S1/2019, a spus Anita Niţulescu, CEO al Eurolife FFH.

„La nivelul celor două com­panii, Eurolife FFH Asigurări de Viaţă şi Eurolife FFH Asigurări Generale, volumul primelor brute subscrise se menţine pe un trend ascendent la nive­lul businessului nou atras, creşterea fiind afectată însă de scăderea generată de încetarea poliţelor din portofoliul existent ca urmare a închiderii pro­du­selor bancare conexe. Astfel, volu­mul total se ridică la aproximativ 11,25 mil. lei, faţă de 12,44 mil. lei la nivelul primului semestru din 2019“, a explicat şefa Eurolife FFH pentru ZF.