Apar datele: Grupul Bitdefender a avut afaceri de aproape 1 mld. lei în 2019, businessul raportat prin compania din România având o pondere de 79%

Autor: Adrian Seceleanu 02.09.2020

Furnizorul de soluţii de securitate IT Bitdefender, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti hi-tech la nivel internaţional şi cel mai mare producător local de software, controlat de familia de antreprenori Florin şi Măriuca Talpeş, a înregistrat la nivel de grup în 2019 afaceri de aproximativ 1 mld. lei (200 mil. euro), conform datelor raportate la Ministerul Finanţelor şi a informaţiilor furnizate ZF de companie.

Bilanţul depus la Finanţe de compania Bitdefender arată o cifră de afaceri de 671 mil. lei (141 mil. euro) în 2019, în creştere cu 23% faţă de anul precedent. „Cifrele pu­blicate în Romania reflectă puţin peste 70% din busi­nessul Bitdefender la nivel de grup“, au precizat repre­zen­tanţii Bitde­fen­der pentru ZF, ofe­rind astfel infor­ma­ţiile necesare pen­tru a estima afa­cerile la nivel de grup.

Solicitaţi să ofe­re date despre sursa creşterii din 2019, reprezentanţii com­pa­niei conduse de Florin Talpeş au pre­ci­zat că toate seg­men­tele de busi­ness au avut o evo­lu­ţie po­zi­ti­vă.

„In­ves­ti­ţiile Bitde­fen­der din ulti­mii ani s-au con­cen­trat puter­nic pe dez­vol­tarea por­to­fo­liu­lui de soluţii B2B, zo­nă care a continuat să înregistreze creş­teri de două cifre şi în 2019. (…)

La nivel global cererea de soluţii, dar mai ales de servicii de management al securităţii a fost în creştere accentuată pe segmentul companiilor mici şi medii, ceea ce a accelerat performanţa noastră pe piaţa de MSP (Managed Service Providers). (...)Baza noastră de clienţi rezidenţiali a crescut în 2019, cu un avans sporit pe serviciile de VPN“, au spus reprezentanţii companiei.

Pentru anul 2020 compania estimează o creştere de peste 20% a cifrei de afaceri.