Cadou de 90 de ani: Berkshire Hathaway – gigantul condus de Warren Buffett – a cumpărat 5% din primele cinci companii japoneze de trading

Autor: Eduard Ivanovici 31.08.2020

Berkshire Hathaway a cumpărat 5% din primele cinci companii de trading din Japonia, valoarea totală a achiziţiei depăşind 6 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Investiţia pe termen lung în companiile Itochu Corp, Marubeni Corp, Mitsubishi Corp, Mitsui & Co şi Sumitomo Corp poate să crească acţiunile cu până la 9,9%, a declarat Berkshire duminică, în ziua în care CEO-ul Warren Buffett a împlinit 90 de ani.

Mişcarea urmăreşte să reducă dependenţa companiei faţă de economia Statelor Unite, care a înregistrat în 2020 cea mai mare contracţie de la Marea Criză a anilor 1930.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Warren Buffet este al şaselea cel mai bogat om al planetei, cu o avere netă de 82,6 miliarde de dolari, fiind depăşit doar de Jeff Bezos, Bill Gates, Bernard Arnault, Mark Zuckerberg şi Makesh Ambani.

Berkshire Hathaway a cumpărat 245 de milioane de acţiuni Apple în ultimii ani, reuşind să înregistreze un profit în valoare de 87 de miliarde de dolari. Valoarea de piaţă a companiei ajunge în prezent la aproape 521 de miliarde de dolari.