ZF Bankers 2020. Bogdan Speteanu, director executiv în BCR: O parte din clienţii care aveau planuri de investiţii le-au amânat şi doar jumătate din liniile de finanţare aprobate au fost trase de companii. Dar, se vede o uşoară revenire a creditării din iunie

Autor: Roxana Rosu 22.08.2020

„Discutăm proiectele care vin la noi ca şi înainte, ţinând cont de circumstanţele economice actuale. Dacă ne uităm la ce avem pe masă, lucrurile nu arată chiar aşa rău“.

O parte din clienţii care aveau planuri de inves­tiţii le-au amânat şi doar jumătate din liniile de finan­ţare aprobate în acest an au fost trase de com­panii, dar se vede o uşoară revenire în zona cre­ditării, volumele există, a declarat Bogdan Speteanu, director executiv în cadrul BCR, la video­conferinţa ZF Bankers Summit 2020, care s-a desfăşurat la jumătatea lunii iulie.

„BCR a aprobat până la jumătatea anului credite noi de 3 miliarde de lei, un sfert sub nivelul de anul trecut. Trimestrul întâi a fost mai bun decât perioada similară din 2019, apoi în aprilie-mai a fost o scădere abruptă, iar în iunie am văzut o uşoară revenire a cre­dită­rii. E devreme să spunem că e un trend sustenabil de revenire, dar volumele exis­tă“, spunea Bogdan Spetea­nu la jumă­tatea lunii iulie.