Ştefan Mortici, country manager Gault & Millau România: Circa 90 din 100 de restaurante au înregistrat până acum afaceri de cel mult 75% din cifra de afaceri de anul trecut

Autor: Alexandra Cepăreanu 19.08.2020

♦ „Anul acesta, industria va înregistra o scădere de 50% ♦ Antreprenorii din industria ospitalităţii dau dovadă de adaptabilitate şi flexibilitate, iar pe aceste premise se va construi revenirea sectorului.“

Ştefan Mortici, country manager al Gault & Millau România, care a intrat oficial pe piaţa locală anul trecut cu un prim ghid al celor mai bine cotate restaurante din România, spune că pe fondul pandemiei de Covid-19, aproximativ 90 din 100 de restaurante active în România au înregistrat în cele nouă luni de activitate din acest an afaceri ce se ridică la cel mult 75% din nivelul cifrei de afaceri înregistrat anul trecut.

„Din răspunsurile antreprenorilor observăm că deşi cifra de afaceri din acest an este mult sub cea înregistrată anul trecut. Peste 90% din restaurantele care au răspuns la chestionarul nostru au cel mult 75% din cifra de afaceri înregistrată anul trecut“, a spus Ştefan Mortici, în cadrul emisiunii de business ZF Live.