Restaurantul Ivan Pescar din Tulcea primeşte anual 15.000 de clienţi. „În 2020 au fost sensibil mai puţini turişti străini, iar activitatea noastră e cam la 66%“. Compania Ivan Pescar care operează businessul a avut afaceri de 5,6 milioane de lei în 2019, plus 35%

Autor: Cristina Roşca 19.08.2020

♦ În 2018 antreprenorii au deschis un restaurant în Bucureşti ♦ „Acum ne-ar plăcea să deschidem câte un pui de Ivan Pescar la Ploieşti, Constanţa, Mangalia, poate chiar la Galaţi şi Brăila“ 

Restaurantul Ivan Pescar din Tulcea, deschis acum cinci ani pe faleza din oraş, primeşte anual 15.000 de clienţi, atât români, cât şi străini. În 2020 însă, numărul lor este mai mic din cauza pandemiei de COVID-19 care a redus numărul vizitatorilor de peste graniţă.

„Depăşim 15.000 de clienţi anual, însă efectul sezonier este determinant: în lunile de iarnă, până prin aprilie, nu­mă­rul clienţilor scade la mai puţin de jumătate faţă de perioada mai – septembrie/octombrie“, spune Alina Jantea, repre­zentata Ivan Pescar, un brand sub care a apărut iniţial un restaurant în Tulcea. Apoi, s-a dezvoltat un altul în Bucureşti.