Veniturile ING Bank România s-au majorat în primul semestru cu 4%, la 1,05 de miliarde de lei, iar profitul net s-a redus cu 17%, la 320 milioane lei

Autor: Roxana Rosu 17.08.2020

Veniturile totale ale ING Bank România s-au majorat în primul semestru al anului cu 4%, la 1,05 de miliarde de lei, iar profitul net s-a redus cu 17%, ajungând la 320 de milioane de lei.

În acelaşi timp, portofoliul de credite a crescut cu 2%, la 27,9 de miliarde de lei, creditarea pentru persoane fizice avansând mai rapid decât în cazul companiilor şi deţinând o pondere de 61%.

Portofoliul de depozite a avansat cu 24%, la 41 de miliarde de lei, în contextul în care clienţii au fost mai preocupaţi de soluţiile de economisire. La ora actuală, peste 36% dintre clienţii ING persoane fizice au un cont de economii.

Costurile operaţionale ale băncii au fost în creştere cu 6% faţă de anul trecut, ajungând la 479 de milioane de lei, în special ca urmare a creşterii numărului de salariaţi şi a fondului de salarii. Costurile cu provizioanele au crescut în acest semestrul cu 94%, la 200 de milioane de lei, în anticiparea efectelor economice negative ale crizei sanitare, având în vedere contextul nefavorabil din anumite sectoare economice şi creşterea ratei şomajului.