Daniel Munteanu a construit o reţea de 40 de supermarketuri în judeţul Vâlcea şi se extinde acum în Argeş. Retailerul Euromarket este activ pe segmentul de supermarketuri, magazinele măsurând în medie 400 mp

Autor: Cristina Roşca 17.08.2020

Omul de afaceri Daniel Munteanu a construit în judeţul Vâlcea o reţea de 40 de magazine alimentare sub brandul Euromarket şi continuă expansiunea atât acasă, în judeţul de unde a pornit totul, cât şi în Argeş.

Judeţul Vâlcea este „acasă“ pentru trei mari retaileri independenţi din comerţul alimentar - Diana, Annabella şi Euromarket. Acesta este astfel ju­de­ţul cu una dintre cele mai puter­nice pre­zenţe ale reţelelor locale, în contex­tul în care în majoritatea zonelor domi­nă jucătorii străini. „Noi avem circa 40 de magazine, concentrate în judeţul Vâlcea. La final de august deschidem o unitate în Moră­reşti, în judeţul Argeş“, spune Alina Băr­bu­lescu, economist în cadrul companiei.

Compania Danemar Company din judeţul Vâlcea, care operează reţeaua de magazine Euromarket, a obţinut anul trecut afaceri de 150 mil. lei, plus 10%. Acesta este un nivel maxim isto­ric, businessul dublându-se faţă de 2014 spre exemplu, arată datele publice.

„Sub umbrela companiei Danemar există astăzi o reţea de 40 de magazine, cinci puncte de vânzare de materiale de construcţii, şapte unităţi HoReCa - cinci baruri, un hotel şi un restaurant -, două unităţi de prestări servicii (saloa­ne de coafură - n.red.) şi două brutării. Tot businessul e operat de aceeaşi fir­mă“, spune Alina Bărbulescu.