Pandemia şi provizioanele suplimentare presează câştigul. Banca Transilvania a obţinut un profit de 607,4 mil. lei în S1/2020, cu 28% sub S1/2019. Omer Tetik, CEO: Traversăm momente fără precedent şi provocatoare

Autor: Claudia Medrega 17.08.2020

♦ Soldul creditelor nete acordate de banca din Cluj s-a majorat în S1/2020 cu 3,3% faţă de S1/2019, la 39 mld. lei.

Banca Transilvania, cea mai mare in­sti­tuţie de credit după active de pe pia­ţa locală, a raportat pentru pri­mul semestru (S1) un profit net de 607,4 mil. lei, în scădere cu 28,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în con­diţiile în care veniturile operaţionale s-au ajus­tat cu doar 1%, iar creditarea a fost în creştere.

Rezultatul financiar a fost afectat de efectele pan­demiei de COVID-19, care a impus consti­tui­rea unor provizioane supli­mentare. Totodată, com­paraţia se face cu pro­fitul din S1/2019 când banca din Cluj raportase cel mai bun câştig net din ultimul deceniu.

„Solidaritate. Solida­ri­tate şi mobilizare au fost cuvinte-cheie care defi­nesc cel de al doilea tri­mestru al anului la Banca Transilvania. Tra­ver­săm momente fără pre­cedent şi provoca­toa­re pentru oameni şi busi­ness, însă BT este bine pregătită să susţină par­te­nerii săi şi să iasă împreună din această criză mai puternici. Ştim că dacă suntem alături de clienţi în aceste momente grele, salvăm nu numai pre­zen­tul, ci şi viitorul“, a declarat Ömer Tetik, direc­tor general al Băncii Transilvania.