Volumul de construcţii a crescut cu 19% în prima jumătate din 2020, dar infrastructura încetineşte. Andrei Rădulescu, BT: Sectorul construcţiilor va fi unul dintre cele mai dinamice în cadrul ciclului economic postpandemie

Autor: Răzvan Botea 17.08.2020

Volumul total al construcţiilor a crescut în prima jumătate din 2020, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 19%, evoluţie susţinută de construcţiile inginereşti (infrastructura), care au avansat cu 30%. Cu toate aces­tea, infrastructura încetineşte faţă de primele 5 luni ale anului, când a avansat cu 40% an/an, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Sta­tistică.

„Statisticile confirmă consolidarea climatului pozitiv din acest sector intensiv în capital şi forţă de muncă (evoluţie peste ritmul potenţial pentru a 11-a lună consecutiv în iunie), într-un context caracterizat prin imple­mentarea unui mix relaxat fără pre­cedent de politici economice“, co­mentează Andrei Rădulescu, directorul de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania.