Relaţii la serviciu care costă: Cum a ascuns un fost CEO al McDonald's relaţiile nepotrivite cu mai mulţi angajaţi şi cât trebuie el să plătească gigantului american din cauza lor

Autor: Ioana Matei 16.08.2020

Reprezentanţii McDonald's au declarat, potrivit presei internaţionale, că îl dau în judecată pe Stephen Easterbrook, CEO-ul care anul trecut a avut o relaţie nepotrivită cu o angajată. McDonald's afirmă că el şi-ar fi ascuns de fapt relaţiile cu alţi angajaţi şi a distrus dovezi.

McDonald's vrea astfel să câştige zeci de milioane de dolari pe care fostul angajat le-a primit, afirmând că acesta a minţit în legătură cu relaţiile pe care le-a avut cu alţi angajaţi înainte să îşi încheie munca în cadrul companiei în luna noiembrie, scrie The Wall Street Journal.

McDonald's l-a concediat atunci pe Easterbrook după ce el a recunoscut că a schimbat materiale video şi mesaje text cu un angajat. El a spus companiei că nu au existat alte situaţii similare în trecut.
La vremea respectivă, compania a decis că fostul CEO a dat dovadă de o slabă judecată şi că interzice managerilor să aibă relaţii cu subordonaţi direcţi sau indirecţi.

În baza a ceea ce compania ştia la vremea respectivă, boardul McDonald's a aprobat o concediere fără cauză în care i-au permis lui Easterbook să păstreze în jur de 40 de milioane de dolari în beneficii de acţiuni, la care să se adauge 26 de zile de salariu, precum şi o compensaţie de 670.000 de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro