Miliardarul Sumner Redstone, al cărui imperiu include CBS şi Viacom, a murit la 97 de ani

Autori: Dorin Oancea , Mediafax 12.08.2020

Sumner Redstone, mogul media şi miliardar, cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari, al cărui imperiu include CBS şi Viacom, a murit la 97 de ani, anunţă CNBC.  

Redstone, care s-a lăudat adesea că va trăi pentru totdeauna, a murit marţi, potrivit unui comunicat al National Amusements.

Redstone a controlat aproximativ 80 la sută acţiunile cu drept de vot ale Viacom şi CBS, prin intermediul companiei sale National Amusements.

"Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator şi dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global", a declarat miercuri, CEO-ul ViacomCBS, Bob Bakish. „A fost o forţă a naturii şi un competitor înverşunat, care lasă în urmă o moştenire uriaşă atât în ​​afaceri, cât şi în filantropie”.

Sănătatea lui Redstone a fost în centrul multor speculaţii în ultimii ani. Cu CBS şi Viacom în discuţii de fuziune în primăvara anului 2018, The Wall Street Journal a raportat că miliardarul nu putea să vorbească prea mult, dar că avea un iPad pe care îşi înregistrase vocea rostind „da”, „nu” şi „f --- you”, intervenind astfel în negocieri.

Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston pe 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, şi-a schimbat ulterior numele de familie german.

Sumner a absolvit Harvard şi a servit în serviciile de informaţii ale Armatei în timpul celui de-al doilea război mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard şi a lucrat pentru guvernul federal.

Între timp, tatăl său a cumpărat terenuri şi a construit numeroase cinematografe drive-in. Sumner s-a alăturat afacerii în 1954 şi a devenit CEO 13 ani mai târziu.

Redstone a recunoscut importanţa conţinutului, susţinând că el a inventat sintagma „conţinutul este rege”, adesea atribuită lui Bill Gates.