Genpact, furnizor de servicii de outsourcing, şi-a majorat de patru ori profitul în 2019, ajungând la peste 48,9 mil. lei, la afaceri de 529,7 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 31.07.2020

Furnizorul de servicii de out­sourcing Genpact România, sub­sidiara locală a grupului indian Genpact cu venituri globale de peste 3,5 mld. dolari, a ra­portat pentru 2019 o cifră de afaceri de 529,7 mil. lei (111,8 mil. euro), în creş­tere cu 18% faţă de anul an­terior, po­trivit cal­culelor ZF pe ba­za datelor de la Minis­terul Fi­nan­ţelor. Com­pa­nia a avut anul tre­cut un profit net de peste 48,9 mil. lei (10,4 mil. euro) de 4,3 ori mai mare faţă de anul precedent, potrivit datelor pu­blice. Com­pa­nia a avut în 2019 un număr mediu de 2.814 angajaţi, cu 98 de per­soa­ne mai mult faţă de anul anterior, po­trivit site-ului Mi­nis­­terului Fi­nan­ţelor. Genpact ofe­ră servicii de out­sourcing în do­me­niile fi­nanciar-­con­tabilitate, achi­ziţii, su­port servicii IT şi consul­tanţă. 

Shibu Nambiar, Chief Ope­rating Officer, Gen­pact Europe a de­clarat în luna mai pen­tru ZF că Gen­pact plănu­ieşte să reia an­ga­jările, du­pă ce se cal­mea­ză situaţia creată de răspân­direa coro­no­vi­ru­sului în lume. Re­­prezentantul Gen­pact a mai spus că această cri­ză crea­tă de pan­de­mia de COVID-19 vine şi cu opor­tunităţi, iar una din­tre ele este valorificarea tim­pului pe care anga­jaţii îl pe­tre­ceau înainte pe drumul spre şi de la birou.