Sergiu Mititelu, Premium Porc: Vreau ca industria cărnii de porc din România să se bazeze în scurt timp într-o proporţie majoritară pe producţie locală şi nu pe importuri

Autor: Cristina Roşca 16.07.2020

♦ În prezent cea mai mare parte din consumul local de carne de porc provine din import, din Germania, Spania, Ungaria, Olanda şi Polonia ♦ Premium Porc este unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, cu o cifră de afaceri de peste 90 milioane euro în 2019 şi aproape 500 de angajaţi.

Executivul român Sergiu Mi­ti­telu, care conduce de circa trei ani businessul local al Premium Porc, spune că o ţintă a mandatului său e să re­ducă pe termen scurt importul de car­ne de porc, astfel ca local con­su­mul să se realizeze majoritar din producţie proprie.

„Îmi doresc să ajut la con­solidarea unei industrii sănătoase a căr­nii de porc în România, o indus­trie care să se bazeze în scurt timp într-o proporţie majoritară pe pro­duc­ţie locală şi nu pe importuri.“