Răzvan Dobre, hotelul Nyota din Mamaia: Estimăm o scădere de 50% a veniturilor, lipsa totală a evenimentelor corporate din vară are un impact semnificativ

Autor: Miruna Diaconu 06.07.2020

♦ Investiţiile legate de măsurile de prevenţie în contextul pandemiei de COVID-19 au costat patronii hotelului circa 15.000 de euro.

Răzvan Dobre, managerul hotelul Nyota din staţiunea Mamaia, spune că anul acesta estimează o scădere a cifrei de afaceri de circa 40-50%, în contextul în care criza generată de pandemia de COVID-19 şi măsurile luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus au impactat semnificativ activitatea unităţii de cazare de pe litoral.

„Pentru acest an ne propuseserăm o creştere de 8-10% a veniturilor, însă la acest moment estimăm o scădere cu 40-50%. Această scădere se datorează lipsei totale a activităţii începând cu 15 aprilie şi până la 4 iunie, dar şi lipsei evenimentelor corporate în perioada iunie-septembrie, acestea fiind principala sursă de venituri în sezonul estival“, spune Răzvan Dobre pentru ZF.