Profesorii au primit undă verde pentru obţinerea titularizării: Iohannis a semnat decretul care deblochează procedura în starea de alertă

Autor: Gabriel Pecheanu 02.07.2020

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea legii care aprobă OUG 58/2020. Legea prevede, printre altele, deblocarea organizării examenului naţional de titularizare în perioada stării de alertă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Potrivit unui amendament iniţiat senatorul PSD Mihnea Costoiu la legea pentru aprobarea OUG 58/2020, „pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură”.

Concursul naţional de titularizare 2020 a fost suspendat pe 17 iunie, potrivit Ordinului semnat de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, chiar înainte de începerea înscrierilor.