Guvernul schimbă regulile stării de alertă. Ce trebuie să ştiţi

Autor: Gabriel Pecheanu 01.07.2020

Guvernul a modificat hotărârea privind starea de alertă şi a introdus noi măsuri în ceea ce priveşte regulile de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel, printre altele, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la şase la zece persoane.

„A fost propusă şi adoptată o hotărâre de guvern pentru modificarea HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în ceea ce priveşte regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la şase la zece persoane. Este permisă organizarea şi desfăşurarea de traininguri şi work-shopuri cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane”, a declarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

El a mai precizat că au fost reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare, cu participarea a maximum 200 de persoane şi pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de patru metri pentru fiecare participant.