Videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”. Andrei Cionca, Impetum Group: Cei mai optimişti sunt managerii din agricultură, încrederea lor în economie se situează la 43,2. La polul opus sunt managerii companiilor de servicii, cu 37,5%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.06.2020

Cifra de afaceri agregată a companiilor care fac parte din platforma de investiţii ROCA a scăzut cu 8% faţă de cât era estimat la începutul anului, pe fondul crizei generate de coronavirus, şi este cu 10% peste aceeaşi perioadă a anului trecut, spune Andrei Cionca, CEO al Impetum Group, umbrela sub care funcţionează ROCA.

Grupul Impetum a realizat, prin proiectul Confidex, un studiu menit să analizeze încrederea în economie în vremuri de criză. Rezultatul arată că nivelul de încredere se situează la 41%.

„Avem peste 150 de companii mari, cu afaceri de peste 5 mil. euro, respondente la acest studiu. Percepţia încrederii se află la 41, ceea ce înseamnă că executivii sunt conduşi de dinamism şi nu şi-au pierdut optimismul. Cei mai optimişti sunt managerii din agricultură, încrederea lor se situează la 43,2. La polul opus sunt managerii companiilor de servicii, cu 37,5%, ei fiind puternic afectaţi de criză. Acest nivel de 41 trebuie urmărit în evoluţia lui. Mă aştept ca acest indicator să scadă pentru următoarele trei luni”, a spus Andrei Cionca la videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”.