Camera de Comerţ Româno-Germană pledează pentru modelul Kurzarbeit: „Mai ales acum este important să nu se ajungă la concedieri şi angajaţii să nu piardă contactul cu locul de muncă“

Autor: Ramona Cornea 24.06.2020

Mediul de afaceri româno-german, reprezentat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) reacţionează la declaraţiile făcute de ministrul muncii Violeta Alexandru şi de premierul Ludovic Orban cu privire la implementarea modelului de muncă flexibil Kurzarbeit pe piaţa locală a muncii.

Astfel, AHK România afirmă că susţine şi încurajează in­tenţia Guvernului de a implementa modelul Kurzarbeit, consi­derând că este „o măsură de susţinere a economiei absolut necesară în această perioadă, pen­tru a putea trece cu bine prin criza actuală“. „Mai ales acum este important să nu se ajungă la concedieri şi angajaţii nu piardă contactul cu locul de muncă“, spune Dra­goş Anastasiu, preşedintele AHK România. „Suntem în conti­nuare deschişi la dialog şi dorim să ne implicăm în definitivarea ca­drului legal, alături de partenerii sociali. Pentru că fără încrederea între partenerii sociali acest meca­nism nu poate să funcţioneze. Stăm aşadar la dispoziţia gu­ver­nului pentru a formula constructiv şi a finaliza textul de lege pentru implementarea rapidă a sistemului «Kurzarbeit» în România“, au mai spus reprezentanţii AHK România.