Videoconferinţa ZF/BT Agropower 2020. Nicu Vasile, preşedinte, LAPAR: Trebuie să comasăm terenurile, să lucrăm cu toţii, să creăm o unitate. Din cauza fragmentării, noi pierdem mai mult de 25% din productivitatea terenului şi din productivitatea utilajelor

Autor: Ramona Cornea 17.06.2020

Nicu Vasile, preşedintele Ligii Asociaţiei Prăducătorilor Agricoli din România (LAPAR), crede că fermierii români ar trebui să se asocieze pentru a se dezvolta pe termen mediu şi lung.

„Scutirea impozitelor este un lucru extraordinar, dar cu ce îi ajutăm pe aceşti mici fermieri. Avem circa 33% din numărul de ferme de la nivel european şi noi tot continuăm să discutăm despre aceste lucruri. Trebuie comasare, să lucrăm cu toţii, să avem o unitate, noi nu ştim să lucrăm în unitate. Noi nu ne unim din cauza lipsei de încredere dintre noi. Rolul asociaţiilor profesionale este de a dezvolta strategic pe termen mediu şi lung“, a declarat Nicu Vasile în cadrul videoconferinţei ZF/BT Agropower. Preşedintele LAPAR afirmă că circa 25% din productivitatea terenurilor şi a utilajelor se pierd din cauza fragmentării terenurilor agricole.