Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Dan Ştefan, Autonom: Ne vom mai finanţa prin Bursă, printr-o emisiune de obligaţiuni chiar mai mare faţă de cea de 20 milioane de euro din iarnă

Autor: Tibi Oprea 17.06.2020

 Autonom are la Bursă cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative (AUT24E)

♦ Recent, compania a primit recent ratingul B+ din partea Fitch Ratings 

♦ „Ratingul este un lucru bun care ne va ajuta în viitor în discuţiile cu finanţatorii şi investitorii.“

Dan Ştefan, cofon­dator şi acţionar al companiei de închirieri maşini Autonom Ser­vi­ces, respectiv cea mai extinsă reţea de mobilitate din România, spune că urmăresc să se mai finanţeze prin intermediul pieţei de capital locale, respectiv printr-o emisiune de obligaţiuni chiar mai mare faţă de pre­cedenta, şi că nu exclud chiar şi o viitoare listare de acţiuni, pentru care însă nu se grăbesc.

„Cu siguranţă vrem să mai apelăm la piaţa de capital. Emi­siu­nea din iarnă a fost cea mai mare de până acum, atât a noastră, cât şi a unei companii antreprenoriale. Dar noi credem că se poate mult mai mult. In­ves­titorii cu siguranţă au apetit. Inves­ti­torii instituţionali cu care am discutat noi ne-au spus de foarte multe ori că le plac foarte mult modelul, strategia, cifrele, dar că suntem încă mici pentru cât pot ei investi. E un efort dispro­porţionat, deci practic e mai uşor pe măsură ce creşti. Cu siguranţă următoarea emisiune, când o vom face, va fi una mai mare. Partea de acţiuni nu e ceva ce să excludem, dar nu e nici ceva pentru care să ne pregătim imediat. Este un proces lung. În industriile în care activăm noi se poartă foarte mult, sunt chiar şi companii antrepreno­riale care au preferat la un mo­ment dat în activitatea lor să se lis­teze parţial, rămânând family busi­ness, aşa cum ne dorim şi noi“, a spus Dan Ştefan în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.