Afacerile JYSK România, retailerul scandinav de mobilă şi decoraţiuni, au crescut în 2019 cu 20%, până la 582 milioane de lei. Pe plan local, compania deţine 85 de magazine fizice. În cadrul companiei lucrează 860 de angajaţi

Autor: Alexandra Cepăreanu 10.06.2020

JYSK România, parte a retailerului scan­dinav de mobilier şi decoraţiuni pentru casă JYSK, a închis anul trecut cu afaceri de 582 mil. lei (120,2 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul 2018, şi un profit net în valoare de 47,4 mil. lei (peste 9,7 mil. euro), plus 14% comparativ cu anul precedent, potrivit datelor transmise de reprezentanţii com­paniei pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

„Este încă prea devreme să ştim ce se va întâmpla şi cum va evolua situaţia. Un subiect care a ieşit la lumină în perioada aceasta este sustenabilitatea. Aceasta este o provocare pe care ne vom concentra. De la ma­terialele din care sunt realizate pro­du­sele noastre, până la întregul lanţ logistic, scopul este să devenim din ce în ce mai sustenabili în următorii ani“, a spus pentru ZF Alex Bratu, country manager al JYSK România şi Bulgaria.