Zeci de mii de oameni au protestat în Washington DC

Autor: Anamaria Cadis 07.06.2020

Zeci de mii de oameni se estimează că au participat sâmbătă la protestele din Washington, DC. Manifestaţiile au fost paşnice, iar la lăsarea serii mulţimea a început să se împrăştie.

Primii manifestanţi s-au adunat sâmbătă la Washington, ţinuţi la distanţă de Casa Albă cu garduri, pentru a protesta faţă de rasismul şi brutalitatea poliţiştilor într-o zi marcată de o nouă ceremonie în memoria lui George Floyd, relatează WSJ.

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi în capitala americană, preconizându-se a fi cea mai mare mobilizare din ziua în care a pornit mişcarea de protest, acum nouă zile.

Manifestările au fost paşnice toată ziua, fără ca poliţia să fie nevoită să intervină sau să facă arestări, a declarat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei Metropolitane DC, citată de CNN.

Departamentul de poliţie a estimat că au fost cel puţin 6.000 de protestatari în mai multe locaţii la prânz - ceea ce a fost înainte de începerea oricăror evenimente majore.

Ziua a început cu un grup de câteva mii de oameni care s-au adunat în faţa Lincoln memorial. Mai târziu, au plecat spre Capitol Hill, trecând prin faţa Muzeului Naţional de Istorie Afro-Americană, înainte de a se îndrepta spre Casa Albă şi apoi spre alte locaţii.