Avocaţii de la Filip & Company au asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni în valoare de 3,3 miliarde de euro

Autor: Roxana Rosu 27.05.2020

Casa de avocatură Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligaţiuni în două tranşe care a atras de pe pieţele internaţionale 3,3 miliarde de euro.

 Prima tranşă, în valoare de 1,3 miliarde de euro din eurobonduri, devine scadentă în 2026 şi are o dobândă de 2,750%, în timp ce cea de-a doua tranşă, în valoare de 2 miliarde de euro, devine scadentă în 2030 şi are o dobândă de 3,624%.

„Finanţarea economiei este marea provocare a acestui an. Efectele pandemiei se văd în economie şi în societate, iar statul trebuie să acceseze fonduri externe pentru a putea susţine programele de suport sau relansare. În această perioadă dificilă, România a reuşit o finanţare în termeni buni prin comparaţie cu ţările din aceeaşi categorie investiţională pe baza unui interes relativ ridicat al investitorilor şi într-un calendar extrem de comprimat. Ne bucurăm că am putut şi noi ajuta şi sperăm ca următoarea finanţare să se întâmple în pieţe mai calme”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost compusă în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).