Miruna Senciuc, BNP Paribas Personal Finance (Cetelem) : În luna aprilie şi la începutul lunii mai au avut loc scăderi abrupte ale creditării

Autor: Mircea Nica 18.05.2020

♦ Cererea de credite de nevoi personale a scăzut încă de la finele lunii martie, în timp ce finanţarea pentru bunuri de folosinţă îndelungată în magazinele partenere, de retail clasic sau online, a fost afectată într-o mai mică măsură.

Luna aprilie şi începutul lunii mai din 2020 se caracterizează printr-o scădere abruptă a creditării în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în special pe segmentul de credite de nevoi personale, unde cererea s-a diminuat semnificativ, a spus Miruna Senciuc, director general al BNP Paribas Personal Finance (Cetelem).

„Remarcăm în continuare dinamica pozitivă a portofoliului de carduri de credit, unde Cetelem se poziţionează în top 3 jucători din piaţă. Am continuat campaniile de educare şi informare către clienţi, iar frecvenţa de utilizare, numărul mediu de tranzacţii pe card, a crescut faţă de anul tre­cut cu 6%“, a declarat şefa BNP Paribas Personal Finance (Cetelem) la solicitarea ZF.