Fondul Naţional de Garantare a IMM-urilor a trimis către bănci 20.000 de solicitări de finanţare pentru IMM INvest, mai puţin de jumătate din totalul de cereri primite

Autori: Roxana Rosu , Răzvan Botea 05.05.2020

Pe platforma IMM Invest au fost introduse 53.190 de cereri de finanţare. 20.130 de cereri au fost trimise către bănci şi pentru 26.000 de cereri s-au cerut clarificări.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNG­CIMM) a analizat 47.896 de cereri primite de la 37.089 de IMM-uri în­regis­trate în aplicaţia www. imm­invest.ro. În final,  20.139 de solicitări au fost transmise către bănci pentru a fi analizate în vederea obţinerii acordului de finanţare.

„Proiectele finanţate prin cea mai amplă şi complexă schemă de creditare, garantare şi ajutor de stat destinată IMM-urilor implementată vreodată în România, din fonduri guverna­mentale sau europene, va genera un efect semnificativ în economie prin infuzia imediată de lichiditate în ecosistemul de afaceri şi foarte important, va consolida relaţia de parteneriat între antreprenori - FNG­CIMM şi finanţatori, iar creditarea garantată va deveni, sperăm, o modalitate firească de dezvoltare a companiilor în mediul de afaceri românesc“, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.