NNDKP: Turismul trebuie susţinut prin măsuri de asigurare a lichidităţii şi de păstrare a locurilor de muncă. O astfel de măsură ar fi oferirea de vouchere mai degrabă decât rambursarea banilor celor care au plătit avansul pentru vacanţe

Autor: Cristina Roşca 04.05.2020

Turismul se află în prima linie a im­pac­tului Covid-19, sectorul fiind afec­tat în mod substanţial, prin redu­ce­rea abruptă a veniturilor şi a capacităţii de redresare, spune George Trandafir, asociat senior, practica de corpo­rate/M&A în cadrul casei de avocatură NNDKP, una dintre cele mai impor­tante de pe piaţa locală.

„Lăsat fără sprijin coordonat, trans­naţional şi vizionar pe termen lung, turismul va accentua în căderea sa vulnerabilitatea financiară în secto­rul public şi magnitudinea proble­melor sociale“, adaugă avocatul.

Spre exemplu, potrivit datelor cen­tra­lizate de World Tourism Organi­zation (UNWTO) şi citate de George Trandafir, la nivelul lunii martie 2020, pandemia COVID-19 a generat pier­deri financiare estimate la aproximativ 350-400 miliarde de dolari în turism, echivalentul a o treime din cifra de afaceri globală generată de industrie.