ASF respinge acuzaţiile COTAR: Temele supuse atenţiei publice nu sunt corect fundamentate şi prezintă distorsionarea realităţii

Autor: Mircea Nica 01.05.2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că problemele ridicate de Confederaţia Operatorilor şi Transporatorilor Autorizaţi din România (COTAR) nu sunt corect fundamentate şi prezintă o distorsionare a realităţii, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

“C.O.T.A.R. este o organizaţie ce reprezintă interesele unei bresle respectabile, care aduce contribuţii semnificative la Produsul Intern Brut, dar fără legătură cu pieţele financiare non-bancare reglementate şi supravegheate de A.S.F.

Prin urmare, apreciem că reprezentanţii C.O.T.A.R. nu au abilităţile şi expertiza necesare  pentru a exprima o opinie cu privire la activitatea de supraveghere şi cu atât mai puţin cu privire la mecanismele de funcţionare a pieţei asigurărilor.

Acest fapt reiese foarte clar şi din analiza informaţiilor şi datelor cuprinse în scrisoarea deschisă publicată recent de C.O.T.A.R.”