BCR a raportat pentru T1/2020 o creştere cu 60% a profitului net, până la 428,3 mil. lei. Creditele retail şi corporate au ajuns la 3,8 mld. lei

Autor: Mircea Nica 01.05.2020

♦ Sergiu Manea, CEO al BCR: Suntem pregătiţi să salvăm cât mai multe locuri de muncă. Avem un rol important în repornirea economiei şi suntem pregătiţi să ni-l asumăm.

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa lo­ca­lă după active, a raportat la finalul primului tri­mestru (T1) din 2020 un profit net de 428,3 mil. lei, în creştere cu circa 60% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Societatea şi mediul de busi­ness s-au transformat dra­ma­tic în ultimele luni, dar cel mai important este că am reu­şit să ne adaptăm rapid la noua rea­litate. Ştim ce îi preocupă pe clienţii noştri: incerti­tu­di­nea, scăderea businessurilor, pier­derea joburilor, sănătatea an­gajaţilor şi suntem pregătiţi să salvăm cât mai multe locuri de muncă. Suntem puternici. Stra­tegia implementată în ulti­mii ani, ce a inclus digitalizarea ra­pidă şi precauţie în evalua­rea riscurilor, îşi dovedeşte va­li­ditatea. Avem un rol im­por­tant în repornirea economiei şi suntem pregătiţi să ni-l asumăm“, a transmis Sergiu Manea, CEO al BCR.