Dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial pentru probleme de sănătate: „Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă două săptămâni între relaxarea restricţiilor, însă trebuie să fim pregătiţi pentru orice revenire masivă a virusului”

Autor: Eduard Ivanovici 30.04.2020

„Recomandările şi măsurile de astăzi vor trebuie urmate şi după 15 mai, când restricţiile de circulaţie încep să fie retrase treptat în România, având în vedere faptul că ţara nu a ajuns încă la vârful numărului de infecţii”, a declarat Dr. Diana Loreta Păun – consilier prezidenţial pentru probleme de sănătate, în cadrul videoconferinţei „The impact of the pandemic on the Future of Work and the public health systems”, organizată de Institutul Aspen.

„În cazul în care virusul va reveni, va trebui să reintroducem măsurile de distanţare socială. În plus, OMS-ul subliniază faptul că personalul medical trebuie să fie protejat în permanenţă, de vreme ce este extrem de expus la infecţie, iar măsurile de prevenţie trebuie să fie aplicate la locul de muncă pentru toată lumea”, a declarat Diana Loreta Păun.

Consilierul a mai declarat următoarele: