ZF 15 minute cu un antreprenor. Viorel Tudose, Getica 95: Consumul de energie la nivelul pieţei a scăzut cu 22%, a crescut consumul casnic şi a scăzut consumul de energie industrial

Autor: Miruna Diaconu 30.04.2020

Consumul de energie industrial a scăzut la un procent de 72% din consumul total, iar consumul casnic a crescut la 28%.

Viorel Tudose, proprietar al Getica 95, o com­panie de furnizare a ener­giei electrice, spu­ne că pro­duc­ţia de ener­gie elec­trică în România s-a echilibrat cu con­su­mul, care a scăzut la nivelul pieţei cu 22% în contextul în care multe com­panii şi-au încetat sau şi-au redus acti­vitatea. În consumul total de energie electrică un procent important este deţinut de consumul industrial de energie electrică.

„Odată cu oprirea motoarelor din economia românească, multe societăţi şi-au oprit sau redus activitatea redu­când consumul de energie electrică. S-a echilibrat consumul de energie cu producţia. Faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui trecut, acum suntem cu 1.800-2.000 de megawaţi pe oră mai puţini, adică exact cantitatea de energie pe care noi o importam anul trecut. Este o scădere de 22% per total, a scăzut consumul industrial şi a crescut consu­mul casnic“, spune Viorel Tudose, proprietar al Getica 95, în cadrul emisiunii de business ZF Live.