#trebuiesărepornimbusinessul Ce măsuri implementează Ford la uzina de la Craiova, pentru siguranţa şi sănătatea angajaţilor companiei: Vor produce viziere pentru salariaţi

Autor: Bogdan Alecu 28.04.2020

Pe lângă implementarea tuturor reglementărilor generale privitoare la protejarea sănătăţii, Ford va recurge în unele cazuri chiar şi la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent, care se aplică la nivel global pentru Ford Motor Company, pentru a asigura tuturor angajaţilor cea mai bună protecţie posibilă.

Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei.

Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora.

În Craiova, Ford plănuieşte să reia producţia etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare, începând cu data de 4 mai 2020.

Angajaţii vor fi anunţaţi de către supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în  şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Mai jos sunt câteva dintre măsurile anunţate de companie şi comunicate angajaţilor Ford Craiova, în cadrul programului planului de revenire la serviciu pe data de 4 mai: