Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, companie vândută către Unilever: Nu e exclus să mă întorc în industria alimentară, pandemia schimbă jocurile în business

Autor: Cristina Roşca 28.04.2020

♦ Betty Ice a fost înfiinţat în anul 1994 de antreprenorul român Vasile Armenean, iar în urmă cu circa doi ani şi jumătate, când a fost vândut, era cel mai important producător local de îngheţată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de milioane de euro.

Antreprenorul Vasile Armenean, cunoscut pentru că a fondat şi vândut producătorul de îngheţată Betty Ice către gigantul Unilever, spune că nu exclude posibilitatea de a reveni în industria alimentară, mai ales în contextul pandemiei actuale de Covid-19 care a produs şi va produce schimbări importante la nivelul comportamentului de consum.

Omul de afaceri se uită la alte segmente ale pieţei alimentare decât cel de îngheţată. În cazul fiecărei tranzacţii – indiferent de domeniu – vânzătorul are clauză în contract, stipulată de cumpărător, potrivit căreia nu poate reveni în industria din care a plecat timp de câţiva ani. Totuşi, producţia alimentară este vastă, cu multe sectoare de activitate în afară de cel de îngheţată.