Traficul de date din reţelele fixe a crescut cu 20%, însă infrastructura de telecomunicaţii este pregătită să absoarbă chiar şi creşteri mai mari

Autori: Alex Ciutacu , Ştefan Stan , Roxana Rosu 23.04.2020

Migrarea traficului de date dinspre zonele de business ale oraşelor către cele rezidenţiale a pus presiune supli­mentară pe infrastructura critică de telecomunicaţii şi a dus la o creştere de 20% a traficului înregistrat pe reţelele fixe din România, însă acestea sunt pregătite să absoarbă creşteri chiar şi mai mari, a explicat Dragoş Rebegea, country manager la Ericsson România, în cadrul videoconferinţei ZF Mobilio 2020.

„Există această migrare a traficului dinspre zonele de business spre cele rezidenţiale. În această privinţă, creş­terea din România a fost mai moderată decât în alte ţări europene. A existat o creştere de trafic de 20% pe reţelele fixe şi spun moderată pentru că în alte ţări această creştere a mers până spre 100%. (...) Toate reţelele sunt pregătite să absoarbă creşteri mai mari de 20%. Practic, colaborarea dintre deţinătorii reţelelor, operatorii de mobil şi fix, alături de companiile precum Ericsson, dar nu numai, e cu atât mai importantă în aceste vremuri“, a spus Dragoş Rebegea.