Avicod Codlea, producător de carne de pui cu o capacitate de 60 tone/zi: Chiar dacă nu suntem în linia întâi, statul trebuie să păzească producătorii de carne, lapte sau ouă. „Noi nu putem să stăm acasă. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să ţinem businessul în funcţiune.“

Autor: Florentina Niţu 06.04.2020
Dionisie Manole, acţionar al Avicod Codlea, o companie din judeţul Braşov ce creşte pui în patru ferme şi are propriul abator, unde produce zilnic 60 de tone de carne de pasăre, şi deţine o reţea de distribuţie cu cinci magazine, situate în oraşul Braşov, consideră că antreprenorii din industria alimentară trebuie să producă în continuare, deoarece este foarte importantă asigurarea hranei populaţiei. „Mesajul guvernanţilor să stăm în casă nu este pentru fermierii şi producătorii din industria alimentară, noi trebuie să muncim, să luptăm cu virusul. În urmă cu două săptămâni, noi am avut probleme cu an­gajaţii, care voiau să stea acasă. (...) Chiar dacă nu suntem în linia întâi, statul trebuie să păzească producătorii de carne, lapte sau ouă şi noi să producem în continuare“, a spus pentru ZF Dionisie Manole, acţionar al Avicod Codlea. Businessul Avicod Codlea este deţinut de Andreea Muntean (50%), Dionisie Manole (40%), Adrian Manole (5%) şi Ga­briela Ximena Tanasă (5%), conform con­fidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.