Berlinul contruieşte un spital de 500 de paturi, însă speră să nu îl folosească

Autor: Alex Ciutacu 01.04.2020

Berlinul a început să construiască un spital temporar de 500 de paturi, pregătindu-se în cazul în care numărul de cazuri de COVID-19 din teritoriu creşte brusc, potrivit Bloomberg.

Facilitatea va fi amplasată într-una dintre sălile centrului de expoziţii din oraş şi ar trebui să fie gata în aprilie, urmând să se adauge încă 500 de paturi dacă este necesar, a explicat Albrecht Broemme, constructorul responsabil de proiect, miercuri.

Broemme, care a fost chemat de la pensie pentru a supraveghea acest proiect, a spus că îşi doreşte să termine construcţia cât mai repede şi speră ca oraşul să nu aibe nevoie de el deloc – adică speră ca situaţia să se îmbunătăţească.

Până în decembrie 2019, neamţul Albrecht Broemme, 66 ani, a condus grupul german de ajutor tehnic THW, care oferă servicii în cazuri de criză şi dezastre în toată lumea.

Potrivit datelor valabile până la data de 31 martie, Berlinul a raportat 2.777 cazuri de COVID-19, dintre care 380 au fost internaţi în spital, iar 92 se aflau la terapie intensivă.