Enel România donează 100.000 de euro pentru achiziţia de materiale şi echipamente medicale necesare în prevenţia şi tratarea Covid19

Autor: Roxana Rosu 27.03.2020

Enel România, prin companiile sale de furnizare şi distribuţie a energiei electrice,  donează 100.000 de euro către Fondul de Urgenţă, suma urmând să fi folosită pentru achiziţia de materiale şi echipamente medicale necesare.

Aceasta este cea de-a doua donaţie făcută de Enel România pentru a sprijini activitatea echipelor medicale pentru a limita răspândirea COVID-19.

Donaţia va fi făcută prin intermediul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, care a creat Fondul de Urgenţă pentru a ajuta la coordonarea şi acoperirea necesarului medical local cu resursele disponibile şi pentru a oferi sprijin financiar direct  pentru nevoile urgente, concentrându-se pe trei direcţii de intervenţie care necesită achiziţii urgente: kituri de testare, echipament de protecţie pentru personalul medical (măşti medicale, ochelari de protecţie, costume de protecţie) şi echipamente de ventilaţie.

Tot în această săptămână, companiile de furnizare şi distribuţie a energiei electrice ale Enel au donat 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului Naţional de Boli Infecţioase - prof. Dr. Matei Balş. Suma va fi folosită pentru echipament medicale necesare prevenirii şi controlului răspândirii virusului.