Stare de urgenţă şi la Bursă. De la primul caz de coronavirus în România, din 26 februarie 2020 şi până astăzi, bursa românească a devenit mai săracă cu 55 mld. lei. Alro s-a înjumătăţit, BVB se ţine cel mai bine

Autor: Liviu Popescu 19.03.2020

♦ Dinamica procentuală a capitalizării este de 32% în doar trei săptămâni, iar din punct de vedere valoric este o prăbuşire istorică ♦ Nicicând în istoria postdecembristă a bursei, capitalizarea companiilor listate nu a cunoscut o prăbuşire valorică atât de rapidă ♦ „Prudenţa este încă absolut recomandabilă. Se nasc din nou oportunităţi semnificative pentru investitori, dar într-o piaţă cu o volatilitate sălbatică“.

De la primul caz de co­rona­virus confirmat oficial de autorităţi în Ro­mânia, adică din 26 februarie 2020 şi până la închiderea din 17 martie 2020, capitalizarea totală a companiilor lis­tate la Bucureşti s-a prăbuşit cu 55 mi­liarde de lei, la circa 120 mld. lei, arată calculele realizate de ZF.

Nicicând în istoria bursei româneşti valoarea totală a companiilor nu a scăzut atât de mult din punct de vedere valoric într-un interval de timp atât de scurt, de doar trei săptămâni, arată datele agregate de ZF.