Contzilla.ro: ANAF a publicat un nou formular 230 prin care persoanele fizice pot redirectiona 3,5% din impozitul pe venit pentru sustinerea entitatilor non-profit

Ziarul Financiar 10.03.2020

ANAF a publicat un nou formular 230 prin care persoanele fizice pot redirectiona 3,5% din impozitul pe venit pentru sustinerea entitatilor non-profit.

În Monitorul Oficial nr. 181 din 5 martie 2020 a fost publicat Ordinul 614/2020 privind modificarea Ordinului nr. 147/2020 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private.

In aceeaşi zi, a devenit disponibil pe site-ul ANAF si formularul electronic prin care se poate face această redirecƫionare.

Formularul se depune de către persoanele fizice care doresc să redirecƫioneze o suma din impozitul anual datorat, pentru susƫinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii, şi care realizează următoarele venituri din România: