Problema coronavirusului este gestionată la Galaţi de un ONG. Voluntarii se ocupă de monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu şi de distribuirea informaţiilor

Autori: Petre Mazilu , Andreea Tobias 09.03.2020

O asociaţie nonguvernamentală din Galaţi a înfiinţat un centru de monitorizare a persoanelor izolate la domiciliu din cauza coronavirusului. Voluntarii organizaţiei ţin legătura cu sutele de persoane din Galaţi aflate în această situaţie şi transmit informaţiile obţinute autorităţilor judeţene.

Autorităţile gălăţene primesc ajutor de la reprezentanţii unei asociaţii nonguvernamentale.

Este vorba despre UVSAR, o asociaţie pentru instruire în situaţii de urgenţă, care s-a implicat în monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu. Deoarece este foarte greu de verificat un număr mare de oameni, voluntarii au organizat un centru de permanenţă.

Începând de luni, ei contactează persoanele în izolare şi le întreabă despre starea de sănătate şi despre nevoile lor. Toate informaţiile astfel obţinute sunt comunicate reprezentanţilor Prefecturii şi Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

„Totul merge bine, comunicarea este asigurată. Noi asta facem, comunicăm şi monitorizăm. Voluntarii discută cu persoanele izolate la domiciliu, până acum nu au fost probleme. Sunt 22 de voluntari în centrul de permanenţă, zilnic sunt acolo. De asemenea, noaptea este asigurată permanenţa, există un număr de telefon dedicat la care pot fi făcute sesizări, solicitări”, a explicat, pentru MEDIAFAX, şeful UVSAR Galaţi, Radu Murea.

În judeţul Galaţi, peste 700 de persoane sunt izolate la domiciliu.