Victor Costache, ministrul interimar al Sănătăţii: Săptămâna viitoare vor ajunge în ţară 25 de tone de dezinfectant şi sute de mii de echipamente de protecţie

Autor: Laura Buciu 04.03.2020

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri, în comisiile reunite de specialitate, unde este audiat, că săptămâna viitoare ajung în ţară 25 de tone de dezinfectant şi sute şi mii de mănuşi şi costume de protecţie.

Victor Costache a declarat că termenul limită pentru primirea materialelor de protecţie este 11 – 12 martie.

„Am obţinut o linie de finanţare pentru Unifarm şi de săptămâna viitoare o să avem – cu termen limită 11 şi 12 martie - vom avea pe teritoriul României 25 de tone de dezinfectanţi, 300.000 de perechi de mănuşi protecţie sterile, 4500 de teste noi, 4 milioane de măşti, 300.000 de costume de protecţie”, a spus ministrul interimar al Sănătăţii.

Costache a precizat că există, în România, capacitate de primire diagnostic şi testare la nivel naţional pentru coronavirus, în centre din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Cluj, Timişoara şi, de marţi după-amiaza, la Craiova.

Victor Costache, ministru propus la Sănătate în Guvernul Florin Cîţu, este audiat, la ora transmiterii ştirii, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.