Lovitură de teatru în SUA: Pete Buttigieg, unul dintre favoriţii Democraţilor, va părăsi cursa nominalizării democraţilor pentru preşedinţia Statelor Unite

Autor: Dorin Oancea 02.03.2020

Pete Buttigieg va părăsi cursa nominalizării democraţilor pentru preşedinţia Statelor Unite, au declarat pentru CNN mai multe surse, punând capăt unei campanii care a transformat un primar necunoscut din South Bend, Indiana, într-un concurent în cursa prezidenţială. 

Buttigieg este primul bărbat homosexual care a câştigat susţinători pentru o nominalizare la preşedinţie din partea unui partid major.

După succesul iniţial în Iowa şi New Hampshire, Buttigieg s-a luptat să câştige alegătorii de culoare, o susţinere cheie pentru Partidul Democrat, care i-a afectat performanţa în Nevada şi Carolina de Sud, două state în care Buttigieg a terminat semnificativ în spatele contracandidaţilor.

În vârstă de 38 de ani, politicianul a studiat la Harvard şi apoi la Oxford, a fost ofiţer de informaţii în cadrul Corpului Rezerviştilor Forţelor Navale Americane, a lucrat pentru o perioadă la firma de consultanţă McKinsey & Company şi a fost timp de două mandate primar al oraşului său natal, South Bend, informează site-ul cotidianului The New York Times.

De asemenea, Buttigieg a fost primul candidat care a militat pentru creşterea numărului de judecători la Curtea Supremă, cu scopul de a ameliora polarizarea instanţei.