Thailanda înregistrează primul deces cauzat de coronavirus

Autor: Marinela Sarbu 01.03.2020

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a avut şi febră dengue, a murit din cauza infectării cu noul coronavirus în Thailanda. Acesta este primul deces din Thailanda cauzat de infecţia cu COVID-19, au declarat, duminică, oficialii tailandezi, anunţă Reuters.

Oficialii din domeniul sănătăţii au spus că bărbatul a lucrat în sectorul de vânzare cu amănuntul, unde a intrat în contact cu mulţi turişti în primele etape ale focarului.

„Acesta a fost un caz de transmisie locală, iar el a fost expus riscului pentru că avea expunere la turişti chinezi”, a spus Suwanchai Wattanayingcharoen, directorul general al Departamentului de Control al Bolilor, într-o conferinţă de presă.

Pacientul a fost internat pentru prima dată într-un spital privat pentru febră dengue pe 27 ianuarie. Ulterior a fost diagnosticat cu coronavirus şi transferat pe 5 februarie în centrul principal de tratament al guvernului, a precizat Suwanchai.

Începând cu luna ianuarie, Thailanda a înregistrat 42 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, 30 din cele în curs de recuperare şi 11 încă tratate în spitale, potrivit departamentului.