Coronavirusul loveşte o altă companie gigant. Acţiunile Mastercard au scăzut cu 4%, iar compania anunţat că profitul pe 2020 ar putea fi impactat

Autori: Ioana Scholler , Mediafax 25.02.2020

Acţiunile Mastercard au scăzut, luni, după ce compania americană a avertizat că răspândirea coronavirusului ar putea afecta câştigurile din acest an, transmite CNBC. 

„Călătoriile transfrontaliere, precum şi creşterea comerţului electronic transfrontalier, sunt afectate de coronavirus”, a declarat compania printr-un comunicat de presă, luni, după clopotul de deschidere al bursei. Reprezentanţii Mastercard au afirmat că profitul primului trimestru va fi cu două sau chiar trei procente mai scăzut decât a fost prevăzut iniţial.

„Dacă impactul este limitat doar asupra primului trimestru, ne aşteptăm ca rata de creştere anuală din 2020 să fie la un nivel destul de scăzut”, a adăugat compania.

Acţiunile Mastercard au scăzut cu 4% marţi.

Piaţa de valori a trecut prin cea mai neagră zi din ultimii doi ani, luni, după ce creşterea subită a cazurilor de Covid-19 din China a generat îngrijorări privind o încetinire îndelungată a economiei globale. Multe companii importante, precum Apple şi Procter & Gamble, par să fie alarmate din cauza epidemiei de coronavirus.