​Norbert Ţăruş, proprietarul Farmaceutica Remedia, îşi majorează deţinerea de la 65,5% la 80,5% în urma unei tranzacţii de 7,16 milioane lei

Autor: Tibi Oprea 20.02.2020

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH) a raportat joi la Bursă o tranzacţie prin care Valentin-Norbert Ţăruş, acţionarul majoritar al companiei, a cumpărat un număr de 15,9 milioane de acţiuni pentru suma de 7,16 milioane lei.

Astfel, Valentin-Norbert Ţăruş, preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general al companiei, şi-a majorat participaţia la Farmaceutica Remedia de la 65,5% la 80,5% din capitalul social, potrivit calculelor realizate de ZF.

ZF a scris anterior că tranzacţia, efectuată la un preţ cu 9,6% mai mic faţă de cel din piaţă, a reprezentat echivalentul a 15% din compania cu sediul în Deva.

Până la ora redactării acestei ştiri, la Bursă nu a fost raportat vânzătorul, dar cel mai probabil acesta ar putea fi acţionarul minoritar, Ionica-Mirela Pavel (24,24%), dat fiind faptul că acţiunile disponibile la liber la tranzacţionare reprezintă 10,2% din capitalul social.

În urma anunţului, acţiunile companiei se apreciau la ora redactării acestei ştiri cu 4%.

Acţiunile Farmaceutica Remedia, cu 52,8 milioane lei capitalizare, înregistrează o creştere de 37,4% de la începutul anului după ce compania a anunţat săptămâna trecută că a vândut 52 din farmaciile pe care le opera, respectiv circa jumătate, către HelpNet, marcând ulterior trei sesiuni consecutive de creştere de până la 15%, respectiv aproape de limita superioară admisă de operatorul bursier.