Fonduri europene de 17,78 milioane lei destinate eficientizării consumurilor energetice pentru tramvaiele din Ploieşti

Autor: Daniel Lazar 19.02.2020

Municipiului Ploieşti a semnat un contract de finanţare pentru proiectul „Eficientizare consumuri energetice în oraş - Sistem iluminat public pentru tramvai 102”, cheltuielile totale ale proiectului fiind în valoare de 17,78 milioane de lei. Lucrările propuse se vor desfăşura pe traseul liniei 102 de tramvai, cu o lungime totală de 5,691 km de circulaţie rutieră, respectiv pe drumuri principale şi străzi adiacente. Perioada de implementare a acestui proiect este prevăzută a se încheia în data de 30 noiembrie 2021.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea C – Iluminat Public.

Măsurile ce vor fi implementate prin acest proiect vor duce la îndeplinirea a patru deziderate majore importante, atât din punct de vedere al siguranţei şi confortului în trafic, cât şi al conformităţii cu legislaţia în vigoare, respectiv: reducerea amprentei de carbon generată de SIP; reducerea consumului de resurse naturale şi protejarea acestora; asigurarea iluminării zonelor publice, conform prevederilor legale în vigoare; reducerea cheltuielilor cu operarea SIP, în special a costurilor cu energia şi întreţinerea.